Intersolar 2022 – Europas största mötesplats för solcellsmarknaden

Dela med dina vänner

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Intersolar 2022- Europas största mötesplats för solcellsmarknaden

Under slutet av maj månad samlas hela Europas solcellsbranschen i München för den årliga mässan Intersolar. Intersolar är en enorm mässa, det är Europas största mötesplats för solcellsindustrin, med 10 mässhallar fullspäckade av utställare. Under solcellsträffen presenteras det allra senaste inom solcellspaneler och tillhörande tekniker.

I den här artikeln så kommer vi att gå igenom vad vi anser vara stora nyheter och viktiga slutsatser från mässan.

Innehållsförtäckning:

Senaste nytt inom solceller

Förutom nya solpanelstekniker kunde man i år hitta solpaneler i alla möjliga storlekar samt nya spännande färger. Vad sägs om kanske gröna takpaneler? 

Något annat som blev tydligt var att Sverige numera är en av de tio största solelsmarknaderna inom EU. Både Sverige och Danmark ersätter Portugal och Belgien på topplistan. I toppen hittar vi Tyskland som fortsätter vara Europas största solcellsmarknad. I Tyskland står solelen för nästan 10% av den totala elproduktionen medan den i Sverige står för ca 1%, en siffra som höjts betydligt under de senaste åren och stadigt fortsätter stiga. 

EU-tillverkade Solpaneler

En av leverantörerna som ställde ut på mässan var Meyer Burger, en tysk tillverkare som erbjuder en av dem främsta solpanelerna med en verkningsgrad uppåt hela 22%. Deras solpaneler är även helt EU tillverkade. (För mer info eller offert med Meyer Burger paneler, skicka oss ett meddelande eller ring oss gärna direkt). 

Växelriktare och framtidssäkrade Solcellsystem 2.0

När det kommer till växelriktare, hjärnan i solcellssystem,  händer det en hel del. Det blir alltmer viktigare vad för produkter man väljer för att de ska fungera med kommande tekniker och funktioner i exempelvis elnäten.

Växelriktaren omvandlar den likström som solpanelerna producerar till växelström som sen kan användas i ditt hus. Flera tillverkare erbjuder nu lösningar som gör det möjligt att koppla på flera nya komponenter till ens solcellssystem. Som exempel visade leverantörer som företaget Solar Edge under årets mässa upp sitt nya ‘smart home system’. En enhet komplett med växelriktare samt batterier och laddbox; man kan även lägga till sin varmvattenberedare och eluttag.

Hybridväxelriktare är en form av växelriktare som gör det möjligt att koppla in ett batteri i systemet direkt utan att en extra växelriktare behövs. Här går utvecklingen fort och många alternativ av hydridväxelriktare med högre effekt (allt från 15 upp till 30 kW), vilket behövs då du sätter upp en lite större solcellsanläggning, har börjat dyka upp på marknaden. 

Många experter menar att alla växelriktare kommer vara hybrider inom en snar framtid. För dig som idag köper eller planerar att köpa en solcellsanläggning kan du genom att välja en hybridväxelriktare, framtidssäkra din solcellsanläggning.

Om du senare tex vill lägga till batterilagring går detta utan att du då behöver investera i en ny växelriktare. Vissa hybridväxelriktare har även inbyggd funktion för ö-drift, vilket betyder att dem vid elavbrott kan isolera solcellssystemet från elnätet och fortsätter att förse delar av din bostad med ström (tex kylskåpet och frysen eller kanske tvn). Trenden går helt (sol)klart mot ett solcellssystem 2.0 där du kan driva ditt hem mer och mer helt uteslutande på solel samt oberoende av elnätets status. 

Batterier och Batterilagring

Intresset för batterier har på senare år ökat och många nya aktörer inom området finns. Elbilsladdare och laddboxar sågs det betydligt fler av under årets mässa. Batterier för ellagring för villa-anläggningar går att finna i storlekar från allt på 5 kWh till uppåt 30 kWh. Det finns däremot ingen direkt branch standard än, batterierna funkar med vissa växelriktare men inte med andra. Är du intresserad av en solcellsanläggning med batteri och/eller hybridväxelriktare, hör gärna av dig till oss på Solcellsproffsen så hjälper vi dig att skräddarsy den bästa lösningen för just dig.  

Solel är fortfarande framtiden

Vi kan lugnt konstatera att mycket händer på solcellsfronten med många spännande nya innovationer och utvecklingen går i en rasande fart, inte minst i Sverige där solelen stigit från 0,1% av den totala elproduktionen till hela 1% sedan 2018. Precis som när Henrik Lundqvist började reppa Head & shoulders och mjällen sjönk kraftigt så väljer nu fler och fler att ta del i att minska utsläppen, representera solen och låta den gröna elen stiga.

Det är en minst sagt spännande tid när det kommer till förnybar elproduktion och vi är tacksamma att vara en del i att skapa en ljusare framtid.

Varma hälsningar, Team Solcellsproffsen

Prenumerera På vårt nyhetsbrev

Fler artiklar

Solcellsguiden

Höj värdet på ditt hus med solceller

Höj värdet på ditt hus med solceller “Nu visar det sig också att hus med en solcellsanläggning på taket ökar i värde, i snitt med

missa inte de nya
laddstationerna

Få En Gratis
Offert + Samtal

Inte tid att vänta på svar? Ring oss direkt

Eller ring oss direkt

Tis - Fre 09:00 - 16:00

FÖRBÄTTRAD LEVERANSGARANTI

Pga osäkerhet i marknaden gällande leveranstider har vi förbättrat vår leveransgaranti.

Efter ordergodkännande får du ett preliminärt installationsdatum. Senast 15 arbetsdagar efter det datumet beräknas anläggningen vara installerad och funktionstestad av oss. Om leverans inte kan ske inom denna tid och det beror på Solcellsproffsens försumlighet eller kapacitetsbrist utgår ersättning med 1,5kr/kWh inkl moms för utebliven beräknad produktion i upp till 3 månader.

Ferroamp

Svensk ingenjörskonst

Ferroamp erbjuder ett modulärt systemtänk där det finns både flera modeller av batterilager att välja på samt att det är möjligt att kombinera olika batterilager parallellt, både idag och imorgon. Maximalt framtidssäkert med andra ord.

Klassiska Paneler

Svartvita paneler är det självklara valet när panelerna aldrig syns

De klassiska Svartvita panelerna är alltid de vi rekomenderar när solpanelerna aldrig syns, på exempelvis väldigt höga hus högt beläget. Då de är de mest effektiva panelerna samt de billigaste så kan det vara överflödigt att välja något annat.

Nya moderna paneler

Helsvarta peneler är det nya mest populära alternativet

Klassiska högpresterande solceller finns nu även paketerade med så kallad shingelteknik och dolda elektriska ledare (back contact) vilket ger ett mycket snyggt och stilrent helsvart utseende. Panelerna kan monteras antingen med klassiskt skensystem och klämmor eller med ett elegantare inlay-system där panelerna skjuts in i skenor och skapar ett homogent och sömlöst utseende.

Tjocka laminerade glasplattor med integrerade solceller av tunnfilmsteknik och halkskyddande yta. Plattorna kan även fås semitransparenta och kan då kombineras med belysning under. Låt golvet absorbera solenergi på dagen och sedan avge energi i form av behagligt ljus på kvällen.

 • Ta designen till en helt ny nivå
 • Perfekt runt poolen
 • Lika lång livslängd som vanliga golvplattor

Hållbaraste lösningen på marknaden

Glas Glas - Solpanelen med produktionsledet som är skonsammast mot miljön

De mest hållbara alternativet av solpaneler är Glas Glas panelen. För mer information kontakta oss.

Terasstaket som skuggar genom att ta en del av solen till energi

Med de nya solcellerna kan vi tona våra glastak och få El

Ta del av den senaste solcellstekniken som förenar de allra bästa egenskaperna för skärmtak, tak på uterum, orangeri, växthus eller varför inte som balkongräcke. Den ultimata lösningen som är både snygg, maximalt funktionell och tar vara på solenergin.

 • Semitransparenta solceller som ger ett fantastiskt härligt ljusinsläpp och utsikt mot himlen
 • Solcellerna tillverkas av tåligt härdat+laminerat glas som klarar stora snölaster och uppfyller säkerhetskrav enligt BBR
 • Solcellerna finns både som enkelglas för exempelvis skärmtak/terasstak eller balkongräcken och som dubbel eller trippel isolerglas för optimal värmeisolering till uterum, orangeri eller varför inte som takfönster på villan
 • U-värde ner till 0,8 vilket innebär bättre värmeisolering än kanalplast och kombinerat med solcellernas elproduktion möjliggör att bygga uterum som är självförsörjande på energi
 • Finns att få med valfri transparens mellan 10-90%
 • Ger ett mycket behagligt och mjukt ljus så att man slipper solskyddsgardiner i taket
 • Dämpar den oönskade värmen från solen sommartid när solen står högt. Undvik att det blir bastu i uterummet!

De skuggande solcellstaket

Revolutionerande solcellsfilm

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De skuggande solcellstaket

Revolutionerande solcellsfilm

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De skuggande solcellstaket

Revolutionerande solcellsfilm

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Elproducerande Terasstaket

Revolutionerande genomskinliga solceller

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

TERASSTAKET SOM SKUGGAR GENOM ATT TA EN DEL AV SOLEN TILL ENERGI

Med de nya solcellerna kan vi tona våra glastak och få El

Ta del av den senaste solcellstekniken som förenar de allra bästa egenskaperna för skärmtak, tak på uterum, orangeri, växthus eller varför inte som balkongräcke. Den ultimata lösningen som är både snygg, maximalt funktionell och tar vara på solenergin.

 • Semitransparenta solceller som ger ett fantastiskt härligt ljusinsläpp och utsikt mot himlen
 • Solcellerna tillverkas av tåligt härdat+laminerat glas som klarar stora snölaster och uppfyller säkerhetskrav enligt BBR
 • Solcellerna finns både som enkelglas för exempelvis skärmtak/terasstak eller balkongräcken och som dubbel eller trippel isolerglas för optimal värmeisolering till uterum, orangeri eller varför inte som takfönster på villan
 • U-värde ner till 0,8 vilket innebär bättre värmeisolering än kanalplast och kombinerat med solcellernas elproduktion möjliggör att bygga uterum som är självförsörjande på energi
 • Finns att få med valfri transparens mellan 10-90%
 • Ger ett mycket behagligt och mjukt ljus så att man slipper solskyddsgardiner i taket
 • Dämpar den oönskade värmen från solen sommartid när solen står högt. Undvik att det blir bastu i uterummet!

BYD – den stabila modulära designen

BYD erbjuder ett stabilt och prisvärt modulärt batterisystem där batterimoduler staplas på varandra och kan byggas ut efter hand.

Elektriker sökes

Vi söker en Elektriker

Mer info inom kort

Ansök här

Dina Kontaktuppgifter

LG

Välkänt premiummärke inom batteritillverkning och andra elektronikprodukter

Nilar – Unik svensk design och tillverkning

Nilar erbjuder en gammal beprövad litiumfri batteriteknologi i ny tappning. Patenterad svensk ingenjörskonst!

PylonTech

Känt märke inom modern batterilagring för grön energi

PylonTech  erbjuder olika lösningar för batterilagring, både designade modulära batterisystem för villabruk och större rackbaserade system för fastigheter.

Charge Amps - Design

Svensk stilren industridesign

Svenskt företag som utvecklar och tillverkar laddboxar av högsta kvalitet med design och smarta funktioner i fokus.

2 modeller: Charge Amps Halo är modellen med en fast kabel på 7,5 meter medan Aura har två uttag. Halo är även utrustad med praktiskt shuckouttag (vanligt 230V-uttag) och har inbyggd LED-belysning som hjälper dig i mörkret.

Ceasar Tech

Den svenska experten inom batteriladdningsteknik med 30 års erfarenhet

CTEK Chargestorm Connected 2 är laddboxen som kan det mesta och kan integreras med Ferroamp. Kan även fås med ett praktiskt schukouttag (vanligt 230V-uttag). Dessutom är det valbart om man vill ha 1 eller 2 uttag, 1 eller 2 fasta kablar eller ett uttag och en fast kabel.

Garo

Populär svensk tillverkare med futuristisk design

Garo GLB är en enkel och lättanvänd produkt som även är robust

Easee

Easee Home – Norsk smidig mångsysslare

Easee Home är laddboxen som kan det mesta till ett attraktivt pris.

Zaptech

Zaptec – Norskt innovativ specialist på laddlösningar

Zaptec Go är förmodligen marknadens mest kompakta laddbox medan Zaptec Pro är en av de mest kompetenta modellerna.

Solcellsmontörer sökes

Vi söker just nu 3 Solcellsmontörer

Nu finns det stora möjligheter för dig som vill bidra till omställningen mot förnybar energi och en mer hållbar värld. Vi är ett ungt, spännande och starkt växande företag i en snabbväxande bransch där du har stora möjligheter att påverka din arbetsdag och växa i din roll. 

Vi söker tre nya solcellsmontörer till vårt installationsteam. Tjänsten är tillgänglig omgående och vår ambition är att du vill ta plats och växa i din roll tillsammans med oss!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som solcellsmontör hos Solcellsproffsen arbetar du med att montera solpaneler och dra kabel på tak, på fasad och på mark. Du kommer även montera taktillbehör, såsom snörasskydd m.m, samt bygga ställning och montera fallskydd. I tjänsten kommer du att dokumentera ditt utförda arbete. Du kommer att ha en del kontakt med kunder så ett starkt
kundfokus är viktigt.

DIN BAKGRUND

Vi ser gärna att du har följande personliga egenskaper:

– Positiv, initiativtagande och social
– God förmåga att arbeta i grupp
– Engagerande och drivande
– Känner yrkesstolthet och vill bidra till hög kvalitet i utförda arbeten
– Har tålamod

Meriterande kunskap/certifikat:

– Ställningsbyggande

– Fallskyddsutbildning
– Heta arbeten
– Säkra lyft
– Tidigare erfarenhet av arbete på tak, till exempel som solcellsmontör eller takläggare

Du bör vara en händig person som kan hantera verktyg.

B-körkort är ett krav.

INFORMATION OCH KONTAKT

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Solcellsproffsen. Provanställning tillämpas. Arbetet är förlagt dagtid. Tjänsten har placeringsort Sollentuna och du kommer främst att arbeta i Storstockholm.

Har du frågor och/eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Tiina Klinga, COO på tel. 08-540 827 41 eller genom att fylla i formuläret nedanför

Ansök här

Dina Kontaktuppgifter

Montörsledare sökes

Vi söker en montörsledare

Nu finns det stora möjligheter för dig som vill bidra till omställningen mot förnybar energi och en mer hållbar värld. Vi är ett ungt, spännande och starkt växande företag i en snabbväxande bransch där du har stora möjligheter att påverka din arbetsdag och växa i din roll. 

Vi söker tre nya solcellsmontörer till vårt installationsteam. Tjänsten är tillgänglig omgående och vår ambition är att du vill ta plats och växa i din roll tillsammans med oss!

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som solcellsmontör hos Solcellsproffsen arbetar du med att montera solpaneler och dra kabel på tak, på fasad och på mark. Du kommer även montera taktillbehör, såsom snörasskydd m.m, samt bygga ställning och montera fallskydd. I tjänsten kommer du att dokumentera ditt utförda arbete. Du kommer att ha en del kontakt med kunder så ett starkt
kundfokus är viktigt.

DIN BAKGRUND

Vi ser gärna att du har följande personliga egenskaper:

– Positiv, initiativtagande och social
– God förmåga att arbeta i grupp
– Engagerande och drivande
– Känner yrkesstolthet och vill bidra till hög kvalitet i utförda arbeten
– Har tålamod

Meriterande kunskap/certifikat:

– Ställningsbyggande

– Fallskyddsutbildning
– Heta arbeten
– Säkra lyft
– Tidigare erfarenhet av arbete på tak, till exempel som solcellsmontör eller takläggare

Du bör vara en händig person som kan hantera verktyg.

B-körkort är ett krav.

INFORMATION OCH KONTAKT

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Solcellsproffsen. Provanställning tillämpas. Arbetet är förlagt dagtid. Tjänsten har placeringsort Sollentuna och du kommer främst att arbeta i Storstockholm.

Har du frågor och/eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Tiina Klinga, COO på tel. 08-540 827 41 eller genom att fylla i formuläret nedanför

Ansök här

Dina Kontaktuppgifter

Dom diskreta solcellerna

Revolutionerande solcellsfilm

Solceller baserade på böjlig tunnfilmsteknik möjliggör att ta vara på solens energi i kombination med estetik. Solcellstak med funktion och design i harmoni! Ett flertal produkter finns att välja på:

 • Flexibla, tunna, vågiga solceller som skjuts in mellan existerande takpannor, perfekt för dig som har ett tak i bra skick
 • Flexibla, tunna, platta solceller med klisterbaksida som kan klistras fast på plåttak och papptak
 • Kan jämföras i estetisk nivå som en full takersättning med solcellstak